A week of despair

Har varit en pissig vecka, och varit upptagen med en jävla massa saker.

Veckan började med att jag desperat försökte ta reda på varför vi studenter på yrkesutbildningen skulle få 4000:- mindre än resterande elever på komvux. Kort förklarat fick jag svaret att vi har något jävla jullov (till skillnad från resterande komvux där det inte får heta lov, utan lektionsfri vecka med hemstudier). Detta av en ganska enkel anledning, våra lärare på yrkesutbildningen är GYMNASIELÄRARE, och dessa är LEDIGA från sin tjänst under den perioden till skillnad från komvux lärare.

Kunde ju varit bra att informera sökanden och studerande att när man börjar läsa utbildningen så kommer man få 4000:- mindre i December OCH att man har ett jullov. För på pappret står det HELTIDSSTUDIER i två terminer, precis som på komvux alla andra utbildningar.

Nåväl, efter en jävla massa tjat så blev jag i stort sett utslängd av en grinig studievägledare som jag beskyllde för att inte sköta sitt jävla arbete när hon inte tagit sig tiden att informera oss om hur det låg till. Rektorn tog åt sig kritiken jag gav om utbildningen och sa att "det har skett en liten informationstabbe" som ursäkt. Mer fanns det inte att göra.

Att dessutom få veta att ens utbildning (som man får ta studielån för att ha råd att gå) inte leder till något alls är också en skön käftsmäll. Uppenbarligen räcker inte de poäng vi får ihop under våra två terminer för att vi ska kunna titulera oss "Kockar" eller "Kallskänkor", för det krävs 300 poäng ytterligare för det.
Men nu är det ju givetvis så att komvux redan har lagt upp den här utbildningen, så de där 300 poängen får man hitta i någon annan värld, för komvux tänker då fan inte erbjuda oss dem.

Nejdå, istället så har man bestämt sig för att hela den här utbildningen ska sluta. Vi blir de sista eleverna, någon ny klass kommer inte komma nu till våren. Istället ska man lägga om planeringen (Åh, ska man alltså planera innan man startar en utbildning som elever betalar för?) och eventuellt starta en ny till hösten 2010, en ny där utbildningen är på 1100 poäng (som den SKA vara) och där man faktiskt utbildar sig till KOCK och har kompetens att arbeta i en restaurang eller dylikt efter fullgjord utbildning.

Och vi som går nu då? Ja vi får nöjda oss med mindre pengar för att Komvux inte ville lägga in ytterligare 50p kurser i vårt utbud (med motivationen att alla inte klarar av att läsa 850p på två terminer, då är det bättre att ta det lugnt och ge eleverna mindre pengar i december) och att gå klart en utbildning på 1 år som i slutändan inte kommer att ge oss ett skit.

För att ge er något positivt så får jag väl berätta att jag idag har varit och hämtat ett av våra Warhammer-spelbräden och ställt i min lägenhet, så nu är det tänkt att bli spelat lite här hemma framöver.

För att avrunda...
Jag tackar så mycket för den mycket angenäma upplevelsen att bli rövknullad av skolverket, komvux och CSN, alla på en gång! Det ska bli onekligen intressant att se hur man ska överleva på den ekonomi jag är given i december. Min återstående tillit till studievärlden eldade jag nyss upp, jag är nu upptagen med att konsumera askan av den.
Till er läsare, tveka inte att köpa mig för en skön stund, jag tar 500:- för kvinnor och 1000:- för män. Är ni riktigt gräsliga till utseendet eller kräver blodsutgjutelse (som jag ändå tycker om) så kan det tillkomma extra avgifter, men jag är inte omöjlig.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är bra att du kämpar kenny.. Att sälja sig själv är också ett arbete ;) Tråkigt att skolan gjort som dem gjort.. Men ingenting förvånar mig med dem längre tyvärr...

2009-12-10 @ 22:41:23
URL: http://familjenlengrell.blogg.se/
Postat av: Meg

Det är för jävligt att ni inte blir ersatta för felaktig information, det drabbar ju rätt så många av er.Plus, vem vill betala för nåt man kan få gratis? ;) Erbjuder du dig att städa däremot kan jag börja fundera på det. ;)

2009-12-10 @ 22:50:39
Postat av: Kenny

Anonym> Visst är det så. Jag tänker fan inte ge mig innan jag fått någon form av upprättelse för det som skett.Meg> Jo, men uppenbarligen är det bara en handfull av oss som vågar stå upp emot orättvisan.

Hahaha, nu ska du inte vara sån. Städa säger du? Hmm, ja varför inte ^^

2009-12-11 @ 14:12:10
URL: http://brokenprophet.blogg.se/
Postat av: Meg

Du kan komma hit och städa min lägenhet så kan vi skriva av skulden. Men då ska det skuras också! ;)

2009-12-15 @ 22:08:43

Skriv något konstruktivt:

Vem är du?
Groupie?

E-mail: (leder till privata sexmail från mig)

URL/Egen blogg?

Vad vill du ha sagt?

Trackback
RSS 2.0