Anno domini 2009

Hur vi än vrider och vänder på det så är året snart slut för vår del.
Nu stundar den sista dagen, och början på ett nytt år, vad det nu innebär?

Många är människorna som varken bryr sig, eller ser nyår som något särskilt alls, och väljer därmed att ignorera firandet och stanna hemma. Personligen har nyår alltid varit en slags mental flykt för mig, man vill på något sätt ljuga för sig själv om att allt det dåliga med föregående år är över, och ett nytt år betyder nya upplevelser, nya löften och massor av nya chanser till lycka.

Frågan är dock, är det verkligen så?

Tideräkningen är olika för olika platser i vår sketna värld, så vad betyder då egentligen nyår om inte alla ens firar det samtidigt? Är det kanske bara en av alla ursäkter att få konsumera alkohol utan att ens nära och kära börjar oroa sig för att du blivit alkoholiserad, precis som en av alla de där lill-lördag:arna som du ständigt använder som ursäkt för att glömma vardagen. I vilket fall som helst så är det ett av alla val i livet, precis som allt annat. Måhända att festa på nyår är lika onödigt som att supa sig full på tjeckisk vodka den där söndagskvällen innan jobbet börjar, men oavsett så är det en flykt från verkligheten. En önskan om att saker vore väldigt annorlunda, eller åtminstone kommer att bli det.

Jag väljer att fira mitt nyår som en slags lögn, en temporär fristad där allt sker på mina vilkor och värden runtom inte existerar. Jag väljer att fira mitt nyår för att jag ser det som ett steg närmare slutet, ett slut på allt hyckleri och falska människor. Jag väljer att fira mitt nyår för att mitt nyår är mig.Soon to be


Ja då var snart slutet över oss.
Otroligt nog har jag snart lyckats att införskaffa de paket jag hade tänkt ge bort. Tillägg till detta så har jag även lyckats ordna mig ett par nya linser, något som förgyllde min annars så kalla och förjävliga vintermentalitet.
Igår fick jag min första julklapp dessutom; Ny ögonskugga samt nagellack av Malin, hon är för underbar.

Anledningen till att jag varit mer död än vanligt det senaste är att ett vackert brev damp ner i min brevlåda i fredags, förklarandes att mitt internet skulle stängas ned tills jag betalt min senaste faktura (?) Jag som förväntade mig att Glocalnet skulle ge mig gratis nät i december som julklapp, jag må säga att jag blev minst sagt besviken.

I vilket fall så är problemet åtgärdat nu, och återigen knappar mina svartmålade naglar och ringprydda fingrar på tangentbordet.

Ikväll kommer Olle hem från sthlm, vilket är trevligt. Återstår att se vad vi ska hitta på nu dagarna innan, men något blir det. Alex tar sig även tid att komma på besök ser det ut som. Han har bestämt sig för att överge vår tradition på nyår och istället bege sig till några jävla snötäckta berg och göra ett desperat försök att bryta nacken (när han kunde ha bett mig om hjälp istället).
För att avsluta dagens inlägg vill jag tillägga att jag gjort ett försök att förgylla min nyår med följande produkt:

Den är beställd och skall förhoppningsvis tillfalla mig den 30:e december, och skall enbart användas till att skålas med under nyårsslaget. Om ni är riktigt snälla under jul så kan ni få smaka mitt urin efter jag smakat på Absinthen, ett erbjduande svårt att tacka nej till?

One against all others

And finally the year 2009 comes to an end...

Nu har jag ledighet fram till den 11:e Januari, vilket känns både bra och dåligt. Ekonomin är ju ett faktum, och det finns inte så mycket att göra åt den saken. Har dessutom inte planerat något mer än att försöka se till att ha underhålla mig och göra min lever arg på nyår.

Det är underligt hur musik kan bringa minnen tillbaka ibland. Just nu sitter jag här och lyssnar på:

Undrar om just du läser det här, vore lite ironiskt. Nåväl, du fick en plats i mina tankar för en stund.

På tal om just tankar så låg jag och funderade häromdagen. Ibland kan jag tycka att människors bekymmer är så "enkla" och självklara så jag vill spy. Om det är något jag har lärt mig av detta liv (och inte lyckats glömma bort) så är det att inte lita på människor, och att de dessutom i regel förr eller senare lyckas svika dig. Alla drömmar om evig lycka, kärlek och hopp är just det, bara drömmar.

Nothing lasts forever...

Tråkigt att behöva förklara mig för vissa, men ingen av oss lever i någon sagovärld där allt löser sig. Saker och ting skiter sig, och de gör det hela tiden. Det bästa man kan göra av saken är att acceptera detta faktum och gå vidare. I slutändan så handlar det om din egen existens, och vad du vill göra. Följ alltid din inre röst och gör precis vad du vill. Du har bara en enda chans, så varför slösa bort alla dina chanser på att göra som de andra vill att du ska göra?

Det finns fortfarande miljoner med saker jag vill göra i livet, och det är enda anledningen till att jag fortfarande existerar. Hade jag inte haft någon form av drift framåt och att vilja upptäcka, uppleva och få känna, då hade hela min existens varit förgäves.

Jag har sedan många år haft en mycket viktig punkt som jag vill med mitt liv. Jag vill bli ihågkommen.
Det må vara egocentriskt, men det är min vilja. Vad jag vill bli ihågkommen kan man då fråga sig, och det är en bra fråga. Efter alla år har jag egentligen inte kommit fram till något bra svar på den eviga frågan, mer än att jag vill att de ska minnas mig för den jag är, och vad jag gjort.

Hold me, thrill me, kiss me, kill me...

Jag har ständigt varit en person i centrum, jag kräver full uppmärksamhet och kommer alltid vilja ge ett intryck i andra människor. Många av er har jag föraktat, andra häpnats över. Några få har väckt mitt intresse, endast en handfull har jag älskat. Oavsett vilken del just du har spelat i mitt liv så kommer jag minnas dig, just du har gjort mig till den jag är idag, och just du har lärt mig åtminstone något nytt, eller lärt mig se saker och ting i nya perspektiv.

Till just dig som läser, jag hoppas att du kommer minnas mig, precis som det faktum att jag kommer minnas dig.

Beasts die, And men die.
All who walks the earth must die.
But the true hero never dies,
In our memory he will live forever.

Warhammer weekend

Då var helgen avklarad.

I fredags stack jag hem till Isak och spelade och målade upp lite av mina liggande VC. Hobby-intresset har definitivt smugit sig tillbaka, och jag är mer sugen än någonsin.
Väl där så dök inom kort både Abel, Patrik och Lillen upp, så vi var ett rejält gäng.

Lördagen drog vi till Wizard games i gbg där Isak, Abel och Lillen skulle vara med i en mega-battle som avslutning på en ett-årig kampanj. Det tog sin tid ska jag säga..

Vi var där strax innan kl 10.00 och kom igång strax därefter. När klockan var en bit över 22.00 så var det över. En intressant idé till ett scenario måste jag säga, men tyvärr inte särskilt balancerat. I vilket fall som helst hade vi rejält kul, och som vanligt var lokalen fylld till taket med folk som såg ut som en blandning av inspelningen till Wrong turn 3 och snuskgubbar till någon tysk mature-porrfilm. Jag var tyvärr tvungen att utbyta några ord med dessa varelser när jag skulle låna någon enstaka färgburk jag inte hade med mig. Fick ett intressant svar tillbaka iaf;

- Finns det någon Chaos black man kan låna?
- Öh, vad ska du ha den till? *räcker den till mig*
- Måla kanske? *tar emot den och går och sätter mig*

Får tacka alla för en trevlig lördag och framförallt Magnus som ensam arbetade den lördagen. Folket som var med i mega-battlen var dessutom trevliga, särskilt gänget "Blå Kanot" har jag en viss förkärlek för.

Nu är det söndag och jag ska ta itu med att städa min lägenhet, det ska bli (notera ironin) jävligt roligt. Jag bjuder er på några mobilkamerabilder iaf;I got my cocaine!


Den här helgen ska jag begrava allt mitt hat och förakt i mängder av Warhammer och det ständiga upprepande spelandet av Mansons underbara album "The high end of low" i min walkman. Idag blir det bort till Isak och måla/spela i gott sällskap, imorgon en tripp till Göteborg.

A week of despair

Har varit en pissig vecka, och varit upptagen med en jävla massa saker.

Veckan började med att jag desperat försökte ta reda på varför vi studenter på yrkesutbildningen skulle få 4000:- mindre än resterande elever på komvux. Kort förklarat fick jag svaret att vi har något jävla jullov (till skillnad från resterande komvux där det inte får heta lov, utan lektionsfri vecka med hemstudier). Detta av en ganska enkel anledning, våra lärare på yrkesutbildningen är GYMNASIELÄRARE, och dessa är LEDIGA från sin tjänst under den perioden till skillnad från komvux lärare.

Kunde ju varit bra att informera sökanden och studerande att när man börjar läsa utbildningen så kommer man få 4000:- mindre i December OCH att man har ett jullov. För på pappret står det HELTIDSSTUDIER i två terminer, precis som på komvux alla andra utbildningar.

Nåväl, efter en jävla massa tjat så blev jag i stort sett utslängd av en grinig studievägledare som jag beskyllde för att inte sköta sitt jävla arbete när hon inte tagit sig tiden att informera oss om hur det låg till. Rektorn tog åt sig kritiken jag gav om utbildningen och sa att "det har skett en liten informationstabbe" som ursäkt. Mer fanns det inte att göra.

Att dessutom få veta att ens utbildning (som man får ta studielån för att ha råd att gå) inte leder till något alls är också en skön käftsmäll. Uppenbarligen räcker inte de poäng vi får ihop under våra två terminer för att vi ska kunna titulera oss "Kockar" eller "Kallskänkor", för det krävs 300 poäng ytterligare för det.
Men nu är det ju givetvis så att komvux redan har lagt upp den här utbildningen, så de där 300 poängen får man hitta i någon annan värld, för komvux tänker då fan inte erbjuda oss dem.

Nejdå, istället så har man bestämt sig för att hela den här utbildningen ska sluta. Vi blir de sista eleverna, någon ny klass kommer inte komma nu till våren. Istället ska man lägga om planeringen (Åh, ska man alltså planera innan man startar en utbildning som elever betalar för?) och eventuellt starta en ny till hösten 2010, en ny där utbildningen är på 1100 poäng (som den SKA vara) och där man faktiskt utbildar sig till KOCK och har kompetens att arbeta i en restaurang eller dylikt efter fullgjord utbildning.

Och vi som går nu då? Ja vi får nöjda oss med mindre pengar för att Komvux inte ville lägga in ytterligare 50p kurser i vårt utbud (med motivationen att alla inte klarar av att läsa 850p på två terminer, då är det bättre att ta det lugnt och ge eleverna mindre pengar i december) och att gå klart en utbildning på 1 år som i slutändan inte kommer att ge oss ett skit.

För att ge er något positivt så får jag väl berätta att jag idag har varit och hämtat ett av våra Warhammer-spelbräden och ställt i min lägenhet, så nu är det tänkt att bli spelat lite här hemma framöver.

För att avrunda...
Jag tackar så mycket för den mycket angenäma upplevelsen att bli rövknullad av skolverket, komvux och CSN, alla på en gång! Det ska bli onekligen intressant att se hur man ska överleva på den ekonomi jag är given i december. Min återstående tillit till studievärlden eldade jag nyss upp, jag är nu upptagen med att konsumera askan av den.
Till er läsare, tveka inte att köpa mig för en skön stund, jag tar 500:- för kvinnor och 1000:- för män. Är ni riktigt gräsliga till utseendet eller kräver blodsutgjutelse (som jag ändå tycker om) så kan det tillkomma extra avgifter, men jag är inte omöjlig.

Sometimes

Sometimes I cannot help wonder...

What would I be if everything that happened never did? I wonder if my soul would change to someting less sinister, someting less cynical, something more... human.

If all those actions towards me never scarred my heart and soul. If I were strong enough to not care, to not feel.

It does not even matter anymore, all those thoughts are in vain. I am who I am, and feel what I feel. I do what I do and reason the way I do. Nothing will change back to my old self, as if this existance could be more true?

No matter, all I want right now in this moment is this to give me my auditory orgasm:


En lördag

Ja då har även jag vaknat och börja komma i ordning. Vaknade av ett litet vitt monster försökte ta sig in under täcket genom att fästa sina klor på all hud som fanns där under och dra sig in...
Här är det lilla livet:Sitter för tillfället och låter en ansiktsmask torka in. Igår blev det film med Kasper och Ivana, vi hyrde nån film vid namn "Nomad", den var faktiskt klart rekommenderad. Om en liten stund ska jag vara borta hos morsan och Jonas på middag. Hemmalagad pizza är det som står på menyn, yay!


Har börjat få tillbaka mitt sug efter:
Så lite senare ska jag slå Isak en signal och hoppas på att han orkar ta sig lite tid och sitta ner och vara lite estetiskt skapande med mig.

Vädret idag är precis lika tråkigt som innan, grått och mulet. Kan det inte komma lite snö så man kan ge sig ut och bryta benen i skidbacken istället? Nåväl, nu måste jag sätta igång här hemma, hörs sen!

Let me introduce Edgar

To my surprise something was watching me while having my usual fridayglass of red wine.


I think I'll name him Edgar, after Allan Poe.

Rules for my pool party

1. If you’re going to do all my coke and hemorrhage your nasal cavity, please don’t collapse with your firm yet lush ass facing upwards. You are really turning me on, and I’m not even into men (on the weekends).

2. If you’re going wear a small Speedo that barely covers your generously sized dong, please don’t land in such a way that you’re fucking my gopher hole. My gopher hole is for Theodore, my gopher. Theodore doesn’t like the entrance to his home fucked by an overdosed model.

3. If you’re going to come to my pool party, bring all your eurotrash friends. Don’t just show up alone. It’s depressing when only one person shows up at your party. I even bought Chex mix.

4. If you’re not going to notice my alligator shoes, pool party sun glasses, or my passionfruit cocktail, at least notice my new hair cut. It cost more than a home in Peru.

5. If you’re going to tell your therapist about what some freak did to your bum while you were overdosed at his pool party, at least use my name.

Äntligen fredag

Ja då gott folk, då var det fredag.

Har precis kommit hem från plugget.. Gjorde prov i Hygien idag, gick hur bra som helst (betygsattes dock inte mer än G eller IG). Fick även svar på proven i Näringslära från förra veckan, där fick jag 2 poäng från max och fick därmed ett MVG ^^ Ibland lönar det sig att veta vad det är i maten man stoppar i sig, även om man är långt ifrån nyttig många dagar.

Smet precis förbi systemet och inhandlade mig en flaska rött för mina sista mynt som låg och skramlade i plånboken. Det finns få saker som är mycket bättre än ett par glas rött vin för att runda av en vecka.
Ikväll blir det en riktigt lugn kväll bara, ska bli skönt att få vara lite frisk och bara få koppla av. Imorgon blir det till morsan och käka hemmalagad pizza, söndag ska jag träffa både Marcus och Håkan och snacka igenom deras lajvkaraktärer.

Nu sitter jag här och har precis satt på Queen Adreena på högsta volym, vansinnigt bra industri/rock som gör sig allra bäst på en mörk och grå fredag, ta och lyssna själva vettja!Natt över Wenersborg och annat...

Ja, då har jag precis skickat iväg lokalbidragsansökan för vårt kommande Vampire: The masquerade lajv: Natt över Wenersborg.

Idag mår jag mycket bättre. Rror att febern är över nu, men skallen bankar lite fortfarande. Nåväl, sånt får man stå ut med antar jag.
Jag har suttit och funderat lite på hur jag ska fortsätta med min fantasy roman nu när jullovet börjar. En sak jag funderar lite kring är ett av folkslagen som kommer finnas representerade i världen. Arker har jag valt att kalla dem, men jag har ännu lite funderingar kring det hela som jag tänkte att ni kunde hjälpa mig med...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tänk er ett något primitvt samhälle, inte alltför olikt en sen järnålder i norden. Kvinnor är överställda männen och agerar ledare för de olika byarna, männen är med sin fysiska styrka utmärkta soldater och sköter även stora delar av slitgörat, kvinnorna är hantverkare, sierskor och sköter andra diverse detaljerade och fingerfärdiga arbeten.

Man lever på den kalla tundran och till viss mån i låga berg. Man försörjer sig på jakt, fiske och ett mycket begränsat och föga utvecklat jordbruk (man har dock inte kommit så långt på den fronten). Man idkar däremot handel med många andra folk och länder, och kan genom sin goda tillgång på djur, pälsar, mat och hantverk byta till sig det mesta man anser behövligt.

Tänk er nu att under ett år så höjs vattenytan markant, man börjar förstå att det inte handlar om något temporärt när landskapet runtomkring är dränkt i vatten och byns hyddor börjar lossna från sina fästen. Man bestämmer sig för att flytta sina boningar högre upp, upp i bergen. Vattenytan fortsätter att stiga, fortare för varje dag och många stryker med i katastrofen. Till slut avstannar vattenhöjningen och man sitter fast på höga platåer och bergsmassiv, här börjar man så smått att börja om på nytt igen...


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu till frågan som jag vill ha besvarad, hur utvecklas man och försörjer sig? Jag vill höra era åsikter och hur ni kan tänka er att detta folkslag lyckas hålla sig vid liv. Håll er gärna så jordnära som möjligt, men ni får gärna ha idéer kring övernaturliga medel också.

Se så, gör era röster hörda!

En mörk månad med många önskningar...

Ja nu är det inte långt kvar till jul.

Om det är något jag upptäckt så är det att det "rykte" om att man måste ha varit snäll under året för att få julklappar verkligen inte stämmer. Jag har nog slagit rekord i antalet synder på ett år (då inräknas lösaktighet, lättja, vredesutbrott och lite onödiga bråk) men tror fortfarande på att jag kommer få ett gäng presenter under granen i år.
Nåväl, det är väl något som fortfarande är upp till bevis, men tidigare år har det iaf legat något där med mitt namn på.

Bara för att göra det lite lättare för er godhjärtade själar där ute så tänkte jag iaf slänga upp lite saker man kan önska sig ligger och väntar under granen i år. För min del blir det mest att önska sig mjuka paket, men det är ju de som är bäst.

Först upp är:
En grymt snygg skjorta helt enkelt. Med fina detaljer vid ärmarna.

Sen har vi:


En jacka i samma utförande som den jag har. Fast utan silverdetaljer.

Vidare...Lätt det snyggaste plagg jag någonsin lagt mina ögon på (för oss pojkar vill säga). En frack med historisk inspiration från 1700-talet. Kan det bli bättre?
Se bara på detaljerna (orgasm):Jag skulle gladeligen ge valfri kroppsdel för den fracken (eller nja kanske inte helt valfritt, men nästan). Tyvärr är den inte helt gratis (även om summan är överkomlig) och måste beställas från England, men ändå.

För att matcha med det hela så måste man ju ha ett par snygga stövlar/kängor också...Vad kan bli bättre än ett par av dessa? Gjorda i äkta läder och med en gömd dragkedja på insidan för att lättare ta på sig dem.

Sist ut är följande godsak, något som dock inte tillhör den mjuka kategorin men är nog så bra ändå.


Ett ATI-Radeon 5970. Need I say more?
Nej, men det utan tvekan kraftfullaste grafikkortet på marknaden (till persondatorer) hade jag gladeligen stoppat undan för att börja byggandet på en ny dator till nästa år.

Lite billigare saker utöver detta som jag gladeligen uppskattat under granen är:
  • Ny foundation (för den jag har är verkligen kass)
  • Ny ögonskugga (svart sådan, för den jag har börjar ta slut)
  • En vettig kockkniv och bryne
  • Vattenpipa
  • Golvkandelaber i svart smide
  • Skrivbord (av mindre sort och svart UTAN massa blank metall överallt)
  • Datorstol (börjar bli trött på att sitta i soffan med datorn)
  • Stor kattlåda med tak (som julklapp till mina två odjur)
Tror att det bör räcka, nu vill jag se mängder av kommentarer och era egna önskemål om vad som ska ligga under granen den 24:e!
Jo, jag vet att 99% (resterande procent är familj och riktigt den relationen har jag inte med dessa) är av er kommer att säga att jag ska ligga där inslagen i rött julklappspapper men troligen så kommer det inte att ske. Kanske till rätt pris (jag är inte så dyr) men då måste du åtminstone se bra ut (jag börjar bli så trött på att bli såld till medelåldersmammor och fula gubbar från Trollhättans uteliv).

Jag är fullt medveten om att jag är sjuk...

Började dagen med två mail förklarandes att jag alltid är sjuk nuförtiden.
Ja det är precis vad jag har sagt hela hösten, men undersökningarna jag gjorde visade ju inte ett skit, tror ni att jag ligger hemma här och gottar mig i min misär eller?

Att börja beklaga sig över att jag är uppe sent på nätterna när jag är sjuk är uppenbarligen också ett känsligt ämne.
För när man är sjuk ska man sova.

Jaha? Och om man inte kan sova då? Ska man lägga sig i sängen och titta i taket eller är "det okej" att krypa ner med täcket i soffan och titta på film? Uppenbarligen inte...

Idag känns det något bättre iaf. Jag ska försöka undvika att ta några tabletter så jag verkligen kan känna av hur det blir framåt kvällen (feber har ju alltid en tendens att vara värre då känns det som).

Mina katter verkar även de märka av att husse inte mår som han skall. De är väldigt kelsjuka och rör sig ständigt kring mig om dagarna och vakar över mig.

Blir inte mycket till matlagning när man mår så här. Blir att med jämna mellanrum göra sig ett par smörgåsar, och som middag värma mat min mormor lagat åt mig.
Tack mormor, bättre mormor går inte att ha.

Sick of it all!
Den här hösten har varit skit, i stort sett varannan vecka har jag blivit sjuk och nu mår jag skit igen. Som om inte detta vore nog så har något stört ekonomiskt problem dykt upp i december månad.

Av någon anledning som varken jag, rektor på komvux eller CSN vet så ska jag och mina kollegor på yrkesutbildningen få 4000:- mindre än vanligt i december, tack för det beskedet.

Trots mina prestationer om att få veta varför så får jag nu inget svar.
Var senast där igår och skulle visa på det faktum att jag inte fått ”mer” pengar någon annan månad (som rektorn sa kunde vara anledningen till så låg utbetalning i december) men då satt han i möte. Sagt och gjort så skrev jag en långt och utförligt brev till honom där jag tog upp mina tidigare utbetalningar (och jämförde de med föregående år från komvux) och bevisade således att VI FÅR 4000 MINDRE ÄN VI BORDE. Jag bad honom dessutom att omgående kontakta mig, men idag har jag då inte fått höra något. Så vitt jag vet så skiter väl dom i vilket, det är ju inte deras pengar.

Så jag förbereder mig för det värsta, jag ska klara December månad på 3910:- från CSN (notera att jag har fullt studielån men ändå inte får ett skit) och 600:- i bostadsbidrag. Bara min hyra är på 3978/månad så ni kan ju börja räkna efter det på de räkningar jag kommer kunna betala. För att inte tala om julklappar, och mat. Men mat har jag börjat vänja mig vid är något som inte finns hemma hos mig. En limpa med bröd eller två i månaden, sen får jag äta i skolan och/eller hos andra, eller helt enkelt stå över maten för en dag eller två, jag överlever.

Nu sitter jag här dagen innan jag ska göra det sista provet för terminen och mår skit. Huvudet dunkar och jag fryser som fan. Jag har för en gångs skull tagit tabletter för huvudvärken och den eventuella febern (jag verkligen vägrar äta medicin och tabletter normalt sett) så något dämpat är det väl antar jag.

Men nu ska jag sluta beklaga mig, för snart är det nyår och då kan man återigen hoppas på ett bättre kommande år, något som säkerligen inte sker men ändå. Hoppet är ju det sista som lämnar människan sägs det.

En ”rolig” sak som jag fick veta för några dagar sedan är att min far hade försökt nå mig genom syrran, varför då kan man fråga sig? Jo, för han har uppenbarligen skaffat sig ett förhållande igen ^^
Ja men åh vad kul, jag ska bara glömma bort det faktum att enda gångerna du faktiskt hör av dig till mig så är du full som ett jävla as eller klagar på att vi aldrig kommer och besöker dig. Du kanske ska ta det i åtanke innan du ringer och tror att jag kommer bry mig om ditt liv när du skiter fullständigt i mitt.

Jag har ett nytt nyårslöfte till 2010:
Jag ska aldrig mer prata med min far.

The beginning of the end...

Till slut hittade även en dekadent och perverterad varelse som jag till bloggvärlden.
Inom kort kommer ni kunna gotta er...

RSS 2.0