Ett nytt Vänersborg...?

Nu är det dags för ännu en punkt på "Saker som Vänersborgs kommun inte borde göra, men gör ändå".

Vad är det den här gången då kan man fråga sig.
Har vi fått tillbaka Anders S Larsson till kommunen för att sköta våra framtidsinvesteringar?
Har vi bestämt oss för att bygga en till arena, den här gången med en jättestor vattenbassäng för omfattande vattengympa?
Har vi börjat bygga om torpaskolan till konserthus?

Nja, inte riktigt. Men nästan...

Kommunen har bestämt sig för att ändra logotyp på stadens stadsvapen. Visst låter det häftigt?
Jo, det är faktiskt sant. Man har kommit fram till det bästa sättet att förbättra kommunens rykte är att ändra dess stadsvapen, för då kommer ju ingen tro att det är Vänersborg längre (!).
Åtminstone inte det "gamla" Vänersborg, det Vänersborg som aldrig lyckas med bra affärer och förmodligen har haft fler företag som gått i konkurs det senaste året än vad grannkommunen haft sedan millenieskiftet.

Det hela påminner mig lite om "nya" moderaterna och deras söta förändring. Vi är som innan, fast nyare liksom.
Tacka vet jag att åtminstone byta namn från kommunister till att vara vänster, det finns faktiskt en viss skillnad där.

Men det som framförallt är lite underhållande i den här händelsen är att det "nya" stadsvapnet som ska förnya vår kommuns rykte och få vår kommun att locka tusentals människor att flytta hit är föga förändrad. Ta er en titt själv:

Här är alltså vår kära stadssymbol, vårt stadsvapen, åh så vackert!
För en minimal summa på 75 400:- så kommer vi få ett helt nytt stadsvapen att de kvällar vi har svårt att somna kunna vila våra ögon på. Hur kommer detta se ut då?


Taadaaa!

Två stycken? Jo, nu är det som så att kommunen har valt att ta åt sig av våra senaste föresläsningar om att ha en medborgardialog, att låta folket få bestämma och inte vi inavlade politiker som alltid ska tro att vi vet vad som är bäst.
Fast inte riktigt ändå, nej den här gången kommer du få rösta på de här två förslagen, men rösterna kommer inte avgöra något. Nej det är bara för att "vi" politiker ska få veta vad ni tycker, så vi kan ta ett bra beslut angående den här viktiga förändringen, så att det inte blir fel.

Då kanske du är en av de medborgare som sitter där hemma och rynkar på ögonen, varför ska jag rösta om min röst ändå inte kan vara med och avgöra något? Jo ser du, nu är det såpass fiffigt att kommunen bestämt sig för att lotta ut hela 20 (hör och häpna) t-shirts till de som varit med och röstat!

Vad trycket på t-shirten blir vågar jag nog inte ens spekulera kring, vi vet ju redan vilka varumärken vi gjort oss kända för.

Nu ska jag avrunda detta inlägg med att säga;
Om du skulle vilja lägga din mycket viktiga röst på vilken "ny" logga du vill att Vänersborg ska använda sig av i framtiden så har jag gjort det extra enkelt för dig genom att posta länken här åt dig:
http://www.vanersborg.se/kommunen/forvaltningar/kommunstyrelseforvaltningen/nyhetsarkivkommunstyrelseforv/nyheter2011komstyrforv/vadtyckerdu.5.932dea013310fb3e9780006867.html


Gör nu din plikt som medborgare och gör din röst hörd, oavsett om det är att rösta på dessa eminenta förslag eller att helt enkelt gå ut på stan och sprida ordet om vilken "ambitiös" kommunledning vi har som kommer med dessa kreativa idéer. Jag vet åtminstone vad jag tänker sträva efter till nästa val.


RSS 2.0